Гашић: Јанковићу ће бити достављени одговори на сва питања

Министар одбране Братислав Гашић изјавио је да ће заштитнику грађана Саши Јанковићу у законском року бити достављени одговори на сва питања која је тражио од тог министарства.

"У законском року биће му достављени сви одговори на сва питања", рекао је Братислав Гашић новинарима, преноси Танјуг.

Гашић је објаснио да део питања, која је Јанковић тражио од Министарства одбране, нису везана за Републичко јавно тужилаштво и да ће му на њих бити одговорено, а да се за остала чека изјашњавање Тужилаштва.

Упитан да прокоментарише став да је Јанковићу дозвољен увид у сва документа, било да су проглашена војном тајном, Гашић је одговорио да се не слаже у потпуности са "таквим тумачењем закона".

"Не бих се баш сложио са вама о томе", рекао је министар одбране, објаснивши да Републичко тужилаштво мора да се изјасни о захтевима омбудсмана у вези дела докумената које је тражио.

Гашић је поновио и да је Војнобезбедносна агенција отворена за заштитника грађана и да може да дође кад год хоће у контролу.

"Сам је тражио да дође у контролу...А сам је потом одбио да дође", рекао је министар одбране.

Према Гашићевим речима, када буде дошао у ту агенцију, све што је по закону биће му стављено на увид.

Јанковић је тражио раније од Министарства одбране и ВБА да му доставе сва документа о инциденту током прошлогодишње Параде поноса, када је претучен брат премијера Александра Вучића.

Министар одбране изјавио је потом да ће Јанковићу бити достављена сва документа која је тражио када Републичко јавно тужилаштво то одбори Министарству одбране.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво