Алистер Кембел одржао предавање у Влади

Алистер Кембел, саветник за медије бившег британског премијера Тонија Блера, одржао је крајем јануара предавање за све портпароле министарстава у Влади Србије, преноси лист "Данас".

Кембел је био у Београду и одржао једно предавање којем су присуствовали сви запослени у министарствима који су задужени за комуникацију са медијима. 

"Предавање Алистера Кембела одиграло се у оквиру програма за унапређење комуникације, како интерне тако и екстерне", речено је листу Данас у Влади Србије.

Одговарајући на питање о посети једног од најпознатијих и најконтровезнијих спин-доктора на свету, у Влади нам је речено да сваког месеца угосте предаваче за обуку кадра из области комуникација.

"Сваких месец дана имамо неке госте предаваче. Прошлог месеца је то био Алистер Кембел. У децембру је то био читав тим немачких стручњака за комуникације владиних институција. Током овог месеца очекујемо стручњаке из британске владе који ће држати обуку о комуникацијама у процесу придружења Европској унији", истичу саговорници листа Данас из Владе Србије.

На питање ко финансира те обуке, односно да ли се трошкови покривају из буџета Републике Србије, рекли су да се пројекат финансира "из фондова Европске уније, Уједињених Арапских Емирата..."

"Они нам то плаћају", истичу у Влади.

Као посебно важно наши саговорници напомињу да су кадрови Владе Србије "у обавези да имају обуке из области комуникација у процесу европских интеграција".

Данас подсећа да су се половином прошле године у медијима појавиле спекулације да Влада Србије плаћа консултантске услуге овог спин-мајстора, али је он то демантовао. Та информација појавила се истовремено са вешћу да ће Тони Блер бити саветник српског премијера Александра Вучића.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво