Од данас нове цене карата у градском превозу

Нови ценовник и Правилник о тарифном систему у јавном превозу ступа данас на снагу. Појединачна карта уместо 73 динара, коштаће 89. Карта ће важити 90 минута, саопштено је из "Бус-плуса".

Папирна неперсонализована картица, која кошта 40 динара, моћи ће да се користи једнократно - за допуњавање дневне допуне од 280 динара, тродневне од 720 динара или петодневне од 1.100 динара.

Карте важе 24 сата, 72 сата, односно 120 сати, и то од момента када се допуне на киоску, осим у ноћном саобраћају од поноћи до четири ујутру.

На слипу који купац добије приликом куповине карата биће јасно назначено до ког датума и времена картица важи, наводи се у саопштењу "Бус-плуса".

Папирну неперсонализовану картицу више није могуће допунити кредитом са жељеним износом, али ће сви путници који на овим картицама већ имају кредит моћи да га искористе до момента истека њеног важења од три месеца.

Основна карта у возилу ће од данас уместо досадашње појединачне карте за једну вожњу, бити временска карта од 90 минута и коштаће 89 динара.

Ова карта може да се користи у више возила током њеног трајања, а потребно је да се очита приликом сваког уласка, односно преседања у друго возило.

За коришћење временске карте од 90 минута не бира се никаква опција на валидатору, већ се очитава неперсонализована картица, допуњена кредитом у жељеном износу.

Пластичном неперсонализованом картицом је, осим основне временске карте од 90 минута, могуће очитати и једнодневну, тродневну или петодневну карту, искључиво избором опције на валидатору.

Приликом уплате кредита од 900 и више динара на неперсонализовану пластичну картицу, добија се бонус од 100 динара.

Путници ће, као и до сада, моћи да купе папирну карту код возача, која важи за једну вожњу и кошта 150 динара.

"Бус-плус" подсећа да је изменом Правилника о тарифном систему за све персонализоване картице омогућено плаћање допуне од 365 дана, осим за картице за незапослене које имају ознаку П15.

Особе старије од 65 година од 25. јануара 2015. имају могућност да купе годишњу карту по цени од 407 динара, која ће важити од дана куповине до 31. децембра 2015. године.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара