Светосавски поклони за најмлађе пацијенте

Мале пацијенте у Институту за онкологију и радиологију у Пастеровој улици у Београду, поводом Светог Саве, обишао је старешина Храма Козме и Дамјана који се налази у оквиру Клиничког центра Србије, и донео им поклоне.

Светосавска приредба и у учионици на дечијем одељењу Института за онкологију. Програм су спремали неколико дана, музички део режирао је средњошколац, док су основци радо прихватили савете искусног гитаристе.

"Слушају, наравно воле музику, воле песму и веома су весели", прича Славољуб Атанасовски, ученик Треће београдске гимназије.

Настава за ђаке пацијенте траје од четири до седам поподне. Писмени задаци их не брину, часовима се радују.

"Много више воле школу него код своје школе. Школа је та која им овде значи доста зато што се осећају да су код куће, прича Снежана Милановић, учитељица ОШ "Др Драган Херцог".

Ликовно им је омиљени предмет, математика за њих није баук, али највише воле да уче светске језике.

"Овде имамо сва четири страна језика - француски, енглески, немачки, руски, и све језике воле радују се тим данима кад наставник страног језика долази", каже Снежана Милановић.

Они који желе могу на часове веронауке, али бар једном недељно са малишанима разговара и свештеник. За школску славу последњих седам година доноси им поклоне.

свештеник

"Да не осете да су они нешто другачији од других. Они су деца која на вас шире оптимизам, доносе радост осећају и преносе на сваки могући начин", каже јереј Зоран Керезовић из Храма Светих врача Козме и Дамјана.

На четвртом спрату Института веселе се сваком празнику и поклонима. Више од свега, кажу, значе им посете.

"Јако бих волео да позовем све музичаре и јавне личности, да дођу да посете, да проведу неко време и да развеселе ову децу", каже Славољуб Атанасовски.

И за једне и за друге било би то незаборавно искуство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се