Читај ми!

Стена се сурвала на кућу, избегнута трагедија

Киша и снег донели су велике проблеме мештанима црнотравског краја. Већина је остала без струје и телефона, а породица Спасић из Састав Реке и без дома. На њихову кућу су се, усред дана, сурвале две стене.

Са стенама, обрушио се и живот породице Спасић. Једна стена зауставила се на тавану, друга у соби тројице синова, у којој, срећом, није било никога.

"То је природна непогода. Могло је свашта да се деси, али има Бога па смо сачували животе, а за даље ћемо видети", каже Јовица Спасић.

Неколико тренутака раније, Цветанка је припремала ручак. Из куће је изашла по лук. Тако је избегла најгоре.

"Када сам се вратила, имала сам шта да видим: зида нема, дрва сва одлетела у реку", каже Цветанка Спасић.

Састав Река је село са једва тридесетак мештана, уз главни пут ка Црној Трави. С једне стране, куће су наслоњене на стене, с друге на ћудљиву планинску реку. Прасак и ломњаву су сви чули.

"То је одједном пукло, као да је динамит. Камен који је пао у реку дигао ју је 10 до 15 метара, свуда огромна прашина", каже Милан Раденковић, комшија.

Глас о несрећи се брзо пронео крајем, али, кажу, опасности више нема.

"Ишао само горе да погледам. То се одвалила стена око 300 метара одавде", каже Жика Јовановић из села Јабуковика.

Из најмање општине обећавају помоћ вишечланој породици.

"Ми смо одмах дошли, нашли привремено решење. Наредне седмице одлучићемо, али вероватно ћемо им купити нешто јер је кућу тешко реновирати", каже Славољуб Благојевић, председник општине Црна Трава.

До усељења у нови стан или кућу – а они би волели да то остане Састав Река – породица Спасић привремено ће боравити у једној ординацији здравствене станице у којој Јовица деценијама, као ложач, брине о грејању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара