Вежба Специјалне бригаде на Копаонику

Припадници Специјалне бригаде Војске Србије одржали су на Копаонику показну вежбу оспособљености у зимским условима, после чега је министар одбране Братислав Гашић поручио да је на њих и њихову високу обученост веома поносан.

Гашић је у изјави новинарима рекао да су припадници Специјалне бригаде показали веома висок ниво обучености и нагласио да Војска Србије располаже модерним наоружањем и спремна је да одговори на све безбедносне изазове.

Припадници Специјалне бригаде министру одбране, начелнику Генералштаба ВС генералу Љубиши Диковићу и команданту Копнене војске генерал мајору Милосаву Симовићу приказали су рад службе за трагање и спасавање у проналажењу и пружању помоћи затрпанима у снежној лавини, преноси Танјуг.

У саставу те јединице која је прошле године на планини Чемерник учествовала у спасавању као и, између осталог у мајским поплавама у Прељинама, био је и службени пас белгијски овчар расе малино, а опремљени су и моторним санкама.

Приказано је и дејство извиђачке патроле у заседи, као и дејство противтерористичког тима уз употребу моторних санки.

Последњи сегмент данашње посете министра одбране био је и обилазак привремених објеката за заститу и дејство у зимским условима, попут иглоа.

Генерал Љубиша Диковић сагласио се са Гашићем када је реч о степену оспособљености тих војника, и оценио да су припадници Специјалне бригаде у рангу својих колега из иностранства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара