Читај ми!

Стефановић позвао Јанковића да се обрати полицији

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић позвао је заштитника грађана Сашу Јанковића да се обрати полицији, ако се осећа угрожено.

Небојша Стефановић је рекао да Саша Јанковић треба да се обрати полицији у вези са претњама за које каже да их добија после подношења кривичних пријава против двојице припадника ВБА, преноси Танјуг.

"Ако сматра да постоји основ да се утврде одређене мере које би обезбедиле његово безбедно функционисање, позивам га да се обрати полицији или тужилаштву и да приступимо мерама и радњама да и њему, као и другим грађанима Србије, обезбедимо сигурност, уколико је угрожен", рекао је Стефановић.

Заштитник грађана је изјавио да се не осећа безбедно због претњи које добија, те да су на његов рачун последњих дана изречене најружније дисквалификације, као и да он подрива систем безбедности.

Говорећи о кривичним пријавама које је обмусман поднео против припадника ВБА, а за које тврди да су засноване искључиво на документима МУП-а, Стефановић каже да је Сектор унутрашње контроле једини који је у МУП-у надлежан да контролише законитост у поступцима полиције.

Сектор, међутим, ни у једном тренутку не тврди оно што у својим изјавама износи Јанковић, те да то није став МУП-а.

Стефановић је подсетио да је након инцидента, који се догодио током прошлогодишње Параде поноса, Сектор контроле, по налогу тужиоца, обавио детаљну истрагу о догађају, прикупио материјалне доказе, обавио разговор са сведоцима и цивилима који су се налазили у близини, као и са учесницима догађаја.

Након тога је, додао је Стефанофић, Сектор поднео кривичну пријаву вишем јавном тужиоцу против седам припадника Жандармерије.

"Ни у једном тренутку Сектор не тврди оно што у својим изјавама говори Јанковић и то није став МУП-а, како се неправилно наводи. Једино где се слични наводи појављују је у изјавама седморице припадника Жандармерије, против којих је Сектор поднео пријаве", рекао је Стефановић.

МУП у овом случају "нити суди нити пресуђује" и то оставља суду, рекао је министар и позвао друге учеснике у политичком и јавном животу да то не чине.

"Пресуде доносе судови, а све остало ја видим као део одређених тежњи, политичких наступа у медијима различитих људи, али позивам све да не прејудицирамо исход на суду", рекао је Стефановић.

Омбудсман Јанковић саопштио је 14. јануара да је поднео кривичне пријаве против двојице припадника Управе Војне полиције због напада на припаднике Жандармерије када су се жандарми сукобили са четири особе, од којих су две браћа премијера Србије и градоначелника Београда.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво