Незапосленим трудиницама у Београду 35.000 динара

Једнократна помоћ за незапослене породиље у Београду убудуће ће износити 35.000 динара, одлучило је Градско веће.

Градско веће је на предлог градоначелника Синише Малог на данашњој седници усвојило измене Одлуке о додатним облицима заштите породиља и повећало једнократну помоћ за незапослене породиље за 15.000 динара, наводи се у саопштењу градске управе, преноси Танјуг.

"С обзиром на то да су те породиље најпре добијале једнократну помоћ од 20.000 динара, укупан износ помоћи ће од сада бити 35.000 динара", наводи се у саопштењу.

Измене одлуке биће на дневном реду следеће седнице Скупштине града, а ступиће на снагу осам дана по објављивању у Службеном листу града Београда.

Градоначелник Мали рекао је да је градски буџет током 2014. године консолидован и да се створила могућност да град помогне онима којима је то најпотребније.

"Одмах смо донели одлуку да то буду незапослене породиље, након што смо, нажалост, били принуђени да на почетку мандата смањимо износ помоћи за њих", рекао је Мали, а преноси градска управа у саопштењу.

Он је додао да је ово још један пример да само стабилне финансије рађају здраво друштво, а да такав начин управљања градом значи одговорну политику.

"Како се буду стварали услови, тако ћемо и повећавати износе помоћи за друге социјалне категорије становништва. Важно је и да све врсте помоћи исплаћујемо тачно на време, тако да обећавамо само оно што можемо и да испунимо", рекао је градоначелник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво