Читај ми!

Пацијенткиња оптужује лекаре за малтретирање

Снежана Тороман из Чачка која болује од ретке болести, хередитарног ангиедема, тврди да ју је малтретирао доктор Слободан Крупниковић који, како каже, није хтео да јој укаже помоћ када је била животно угрожена, што Крупниковић негира.

Чачанска полиција је о догађају сачинила записник и тренутно проверава наводе пријаве коју је против доктора Крупниковића поднела Снежана Тороман, преноси Танјуг.

У Србији свега 56 људи болује од ретке болести хередитарни ангиедем, која се одлукује епизодама отицања коже на различитим деловима тела, а узрокује је дефект гена који контролише протеин у крви.

Једна од специфичности овог обољења јесте потреба за сталним прегледима и лекарским интервенцијама када дође до погоршања здравственог стања.

Снежана Тороман, која је једна од оболелих од овог ретког генетског поремећаја, била је принуђена да 9. јануара затражи помоћ на Интерном одељењу чачанске болнице, јер је требало да прими крвну плазму.

Према њеним речима, доктор Слободан Крупниковић, који се тада налазио у амбуланти није желео да је прегледа уз образложење да није хитан случај, послао је на Ургентно одељење и отишао, упркос томе што се у овој служби не даје крвна плазма.

"Прегледао ме је дежурни хирург на Ургентном одељењу Саша Јовановић који ми је рекао да се морам јавити интернисти јер сам била у лошем стању", прича Каже Торорм Танјуг и додаје да се потом запутила на Интерно одељење.

Тамо је замолила да је прегледа једна докторка, али јој је речено да ће је прегледати др Крупниковић.

Међутим, како Тороманова тврди, уместо прегледа уследиле су увреде и физички напад од стране доктора.

"Ушла сам у ординацију на позив Крупниковића, који је иронично рекао да ми је добро, и додао да се распремим и приђем до његовог стола. Онда ми је пришао, опсовао, ухватио ме за надлактице и још једном опсовао. Ја сам се отргла, изашла и позвала полицију. Уплашила сам се за свој живот, осетила сам гушење, а због болести било ми је још теже. Уместо помоћи од лекара сам добила увреде и претње", истиче Тороманова.

Како каже, то није био први пут да је Крупниковић малтретира и негира њену дијагнозу, док се остало особље према њој понело крајње професионално и етички.

Доктор Слободан Крупниковић негирао је оптужбе Снежане Тороман, наводећи да " није тачно то што пацијенткиња тврди".

Крупниковић је додао да је полицији дао изјаву и да не жели ништа више да коментарише. Полиција је, како је речено Танјугу, сачинила записник о догађају и проверава наводе пријаве.

Чачанска болница формирала је комисију која ће разматрати сазнања о овом инциденту и донети закључак да ли има елемената за покретање било каквог дисциплинског поступка, рекао је вршилац дужности директора болнице Радослав Милошевић.

Портпарол ове здравствене установе, Мирослав Сретеновић није могао да да никакве информације о овом случају до окончања рада комисије која треба да испита наводе пацијенткиње Снежане Тороман.

"Ако се покрене дисциплински или прекршајни поступак тада ћемо изнети ставове", рекао је Сретеновић, додајући да не може "да суди или испитује шта се десило".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво