Читај ми!

Вучић тражи јефтинији превоз за пензионере

Премијер Србије Александар Вучић упутио је писмо градоначелнику Синиши Малом у којем му је предложио да нађе решење како би пензионери могли по повољнијој цени да се возе градским превозом. Мали рекао да ће Град изаћи у сусрет пензионерима.

Мали је, како је Танјугу речено у градској управи, поново данас окупио радну групу која је радила на изради новог тарифног система, како би пробали да нађу прихватљивије решење за пензионере чија су примања виша од 25.000 динара.

Премијер је у писму градоначелнику, како наводи Блиц, изнео став "да су пензионери већ довољно погођени неодговорном политиком која је претходних година вођена и да би поскупљење превоза додатно погоршало њихов положај".

Вучић је, како се додаје, предложио градоначелнику да нађе решење за тај проблем.

Новим тарифним системом у градском превозу предвиђено је да пензионери који имају пензије веће од 25.000 динара плаћају превоз знатно скупље него до сада.

Та одлука градских власти изазвала је реакцију Удружења пензионера које је навело да то представља тежак удар за њих, као и повреду стечених права.

Градоначелник Синиша Мали је, након консултација са премијером Александром Вучићем, са својим тимом разговарао о налажењу начина како би пензионери могли по повољнијој цени да се возе јавним превозом, од оне која је предвиђена новим тарифним системом који почиње да важи 1. фебуара, преноси Танјуг.

Мали је, како је саопштила Градска управа рекао да се разматра како да се нађе решење за цене карата за пензионере, те да Градска управа разуме њихове захтеве и жели да им изађе у сусрет.

"Сазвао сам данас Радну групу која је радила на изради новог тарифног система, како бисмо заједно нашли прихватљивије решење за пензионере чија су примања виша од 25.000 динара", рекао је Мали.

Према његовим речима, Радна група је претходних месеци радила на новом тарифном систему и нуђена су му решења која нису била прихватљива, јер су подразумевале више цене карата за већи број пензионера.

"Узели смо у обзир да запослени који имају на пример плату 25.000 динара плаћају пуну цену карата и донели смо одлуку да би трећина цене те месечне карте за пензионере са истим примањима била реална", рекао је градоначелник.

Мали је додао ово и даље нису економске цене, јер ће Град наставити да субвенционише ГСП, али те субвенције морају бити мање него што су биле до сада.

Мали је навео да је неодговорна политика претходних власти довела до тренутне ситуације, али да ипак треба да се нађе решење за наведени проблем.

"Када затекнете градска предузећа која једва стоје на ногама, принуђени сте на овакве мере. Ово су тешке одлуке, али ћемо да разговарамо са онима на које су мере усмерене и надам се да ћемо успети да дођемо до коначних решења. Морамо да узмемо у обзир и да ГСП мора да пружи бољи квалитет услуге грађанима и да им обезбедимо већу сигурност", закључио је Мали.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво