Читај ми!

Копаоник, рекордна посета странаца

Криза између Русије и ЕУ, како јављају страни медији, одразила се и на пословање познатих европских зимских туристичких центара. Код нас се ове године бележи рекордна посета страних гостију, међу којима су најбројнији Руси. Традиционално у ски-центру на Копаонику током протеклих празничних дана боравило је и много домаћих туриста, тако да се тражило место више.

Празници су прошли, али је распуст у току па на скијалишту и даље све ври као у кошници. Снега и то оног природног има преко пола метра. Довољно за задовољство скијаша и оних који од ски-паса убирају приходе.

"Генерално, ми смо задовољни почетком сезоне. Дневно имамо преко 5.000 скијаша, посећеност је заиста велика", каже Предраг Милановић из "Скијалишта Србије".

На скијалишту, у хотелима, пијаци и ресторанима ове зиме се најчешће може чути руски језик.

"Обишли смо сва скијалишта у Европи, али за нас је овде најбоље. Многи моји сународници су због санкција које нам је увела ЕУ одлучили да је боље да паре потроше у пријатељској Србији, а не на неком другом месту. Чартери до Ниша су пун погодак", кажу руски туристи.

Хотелијери су задовољни посетом и продајом аранжмана.

"На почетку је добро кренуло, али морам да признам да је ванпансионска потрошња нешто мања. То је одраз опште климе не само у Србији него и у Европи", каже Никола Аврам из Удружења хотелијера.

Можда гости не троше превише у хотелима, али троше на другим местима.

Угоститељ Душан Алексић каже да има доста странаца и да троше новац, а продавац на пијаци Милан Ђокић – да се купује пршута, кајмак, сир, вино, слатко и планински мед са Копаоника.

До краја јануара распродати су сви аранжмани.

Уз госте из иностранства којих ће бити и у фебруару, и уз ниже цене за 40 одсто – прихватљивије за домаће туристе, у овом ски-центру већ сада су сигурни да ће, на крају сезоне, када сумирају резултате – имати разлога за задовољство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво