Завршена обнова насипа на Раваници

Обнова оштећеног насипа на реци Раваница у Ћуприји завршена је средствима из донације Алжира. Вредност радова на санацији оштећеног насипа износила је 20 милиона динара.

Амбасадор Алжира Абделкадер Месдуа, посетио је Ћуприји и део тока реке Раванице на којој се изводе радови на учвршћу насипа финансирани средствима Владе Алжира.

Вредност радова је 20.000.000 динара и део су укупне донације Алжира од 500.000 долара, којима ће осим Раванице у Ћуприји, бити обновљени и насипи у Ваљеву, Зајечару и Неготину.

На помоћи Влади Алжира захвалили су се председник општине Ћуприја Нинослав Ерић, саветник за међународне односе у Канцеларији за помоћ и обнову поплављених подручја Неда Малетић и директор Ј.П "Србијаводе" Горан Пузовић.

Реч је о "првој обнови оштећеног водног објекта финансираног из донаторских средстава, а на предлог Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја".

Месдуа је истакао да је народ Алжира, одмах по вести о полавама прискочио у помоћ пријатељском српском народу одвојивши за то пола милиона долара.

"Циљ пројеката које финсирамо је да смање ризике од могућих поплава и веома сам срећан што ми се указала прилика да са колегама из Канцеларије за обнову, властима Ћуприје и преставницима ЈП Србијаводе, данас будем овде, јер мој мандат амбасадора у Србији се приводи крају", рекао је Месдуа.

"Велико је задовољство што се после обнове кућа, школа, здравствених и других јавних установа, успешно изводе радови на обнови оштећених речних насипа и других објеката из система заштите од полава на плавним рекама у Србији", рекла је Малетићева и захвалила се Влади Алжира на помоћи.

"Србијаводе" су су започеле радове на 92 локације од 150 које су у њиховој ингеренцији а на којима је током мајских поплава дошло до оштећења насипа и других објеката из система за заштиту од поплава", рекао је Пузовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара