Честитке за Божић

Председник Србије Томислав Николић честитао је грађанима Србије Бадњи дан и Божић, који славе по грегоријанском календару. Честитке упутили премијери Србије и Војводине, председници републичког и покрајинског парламента, министри.

“У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику, са жељама да у миру, радости и љубави славимо рођење Богомладенца, да наша заједничка домовина напредује, да нам породице буду благословене децом, здрављем и благостањем, свим грађанима Србије који по Грегоријанском календару славе дан Христовог рођења, желим срећан Бадњи дан и Божић“, наводи се у честитки председника Николића, саопштила је Прес служба председника.

Премијер Александар Вучић упутио је божићну честитку београдском надбискупу и митрополиту Станиславу Хочевару и свим хришћанским верницима који Божић славе по грегоријанском календару.

"Поводом Божића, Вама и свим верницима који сутра славе овај најсвечанији међу хришћанским празницима, упућујем најсрдачније честитке. Желим Вам да празничне дане проведете у породичној срећи, миру, радости и духовном благостању", наводи се у честитки премијера Вучића, саопштила је Владина Канцеларија за сарадњу са медијима. 

Председница Народне скупштине Маја Гојковић честитала је Божић свим грађанима који тај празник славе по Грегоријанском календару.

"У име Народне скупштине и своје име честитам грађанима најрадоснији хришћански празник у нади да ће донети међусобно поштовање, разумевање и толеранцију. Свим грађанима који славе Божић по Грегоријанском календару желим да празничне дане проведу у миру, благостању и породичној срећи", наводи се у честитки председнице парламента.

Министар правде Никола Селаковић честитао је Божић са жељом да га проведу у љубави, слози, миру и узајамном поштовању.

"Нека Бадње вече и Божић унесу топлину и радост у породични дом и нека нас подсете да рођење Христово јесте симбол хришћанства, који утемељује веру у сина Божјег, спаситеља и ујединитеља народа хришћанског. Божићни празници враћају осећај припадности и подсећају нас да смо сви исти под капом небеском, без обзира на календар или дан када славимо највећи хришћански празник", наводи се у честитки.

"У духу толеранције и међусобног поштовања нека све нас Божић подсети да у себи носимо љубав и радост", наводи се у честитки министарке пољопривреде Снежане Богосављевић Бошковић.  

Председници Скупштине и Владе Војводине, Иштван Пастор и Бојан Пајтић честитали су Божић. "Желим вам да овај празник проведете у миру, радости, међусобном разумевању и вери у добро", написао је Пајтић.

"Бадње вече и Божић, и година која је пред нама, нека нам донесу снаге, здравља, упорности и успеха. Нека нам донесу разумевања и међусобног поштовања", написао је Пастор у честитци.

Божић су честитали и градоначелници Београда и Новог Сада Синиша Мали и Милош Вучевић. 

Божић су, између осталих, честитали и покрајински секретар за националне мањине Михаљ Њилаш и председник Скупштине града Новог Сада Синиша Севић.  

Божић по грегоријанском календару, прослављају Римокатоличка црква, протестантске и англиканске цркве, као и неке православне цркве које су прихватиле ново рачунање времена.

Српска и Руска православна црква, Јерусалимска патријаршија и Света Гора тај празник прослављају према Јулијанском календару, 13 дана касније.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се