Читај ми!

Гашић: Помоћ Влади на путу опоравка

Министар одбране Братислав Гашић изјавио је, на традиционалном пријему Министарства одбране и Војске Србије пред новогодишње и божићне празнике, да сви имамо исти циљ - да помогнемо Влади Србије на путу трајног опоравка наше отаџбине.

Братислав Гашић је на пријему, којем је присуствовао и председник Републике Томислав Николић, рекао да је обезбеђено стабилно функционисање система одбране и створен предуслов за даљи развој, јавља Танјуг.

Он је рекао да је све то постигнуто уз штедњу и да су припадници Војске показали да су способни да заштите земљу, грађане и њихову имовину и јачају све позиције Србије на међунардонм плану, а Министарство одбране и Војска Србије сарађују и проширују сарадњу са земљама света, а нарочито региона.

Министар одбране је истакао да је оправдано и још више појачано поверење које војска има код грађана, наводећи да није било места у Србији које је било погођено поплавама, снежним наносима или неком другом непогодом, а да Војска није помогла.

Он је додао да су, поред ангажовања у ванредним ситуацијама, обављане и редовне акртивности и да ће 2014. година остати упамћена по вежбама "Гром", "Срем", "Платинасти вук"...те да се показало да нимало не заостајемо за нашим партнерима.

Према његовим речима, без разлике сви смо поносни и на војну параду "Корак победника".

"Војска Србије јесте и биће војска свог народа и свих грађана", рекао је Гашић.

Он је оценио да је српска војска данас цењена и уважена и сигурним кораком наставља напред, као и да је спремна да одговори на све постављене циљеве и задатке.

Гашић је пренео поздраве премијера и некадашњег министра одбране Александра Вучића, који је, како је навео, пожело Министарству одбране и Војсци Србије да буду један од најорганизоваснијих система у нашој земљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се