Делегација Кине посетила Управу царина

Управу царина Србије посетила је висока делегација Кине коју је предводио министар Генералне царинске управе Ју Гуангжу, а у склопу активности које прате окончани Самит Кине и 16 земаља централне и источне Европе.

Управа царина саопштава да је ово први пут након више узајамних посета да је Управу царина посетио највиши званичник кинеске царине, праћен својим најближим сарадницима, преноси Танјуг.

"Обе стране гаје дубоко уверење да ће тај сусрет додатно учврстити и обогатити, већ веома плодне односе кинеске и српске царинске службе", истиче се у саопштењу.

Подсећамо да је 17. децембра 2014. године потписан Оквирни протокол за сарадњу који се односи на олакшице при царињењу између Кине, Србије, Мађарске и Македоније.

"Тим протоколом стране се обавезују да ће интензивирати царинску сарадњу у многим областима, а пре свега на пољу поједностављења царинских процедура, обезбеђивања олакшица за привреднике, пружања техничке помоћи разменом стручњака и организовањем обука за примену савремене технологије", истиче се.

Директор Управе царина Милош Томић изразио је захвалност на свесрдној помоћи Кине у развојним пројектима који очекују Србију у блиској будућности, као и министру Генералне царинске управе Ју Гуангжуу на подршци коју царинска служба Србије добија од те кинеске институције.

Управа царина скреће пажњу и да је било речи о скенерима које је Управа царина у децембру 2009. године, на основу склопљеног Споразума о економској и техничкој сарадњи у области инфраструктуре, набавила од кинеског произвођача.

У међувремену је, како је објашњено, Споразумом о привредно-техничкој сарадњи који је потписан 7. новембра 2012. године у Пекингу између влада две земље, Србија добила бесповратну помоћ од Владе Кине у износу од 10 милиона јуана, а Управи царина је одобрена набавка осам уређаја за контролу течности у и вредности од 440.000 евра. Поменути уређаји су прошли неопходна тестирања и њихово пуштање у рад је питање тренутка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво