Читај ми!

Мајкрософт помаже унапређење образовања у Србији

Одељење Мајкрософта у Србији отворило је нови део развојног центра, а представници компаније су потписали уговор са Министарством просвете, науке и технолошког развоја о даљој сарадњи и унапређивању образовања у Србији.

Генерални директор Мајкрософта за Србију и Црну Гору Жељко Вујиновић казао је да уговор са Министарством представља наставак ангажмана компаније на побољшању образовања у Србији и циља "да ученици унапреде знања и вештине и допринесу даљем развоју друштва".

Мајкрософт је завршио и пројекат за средњошколце "Сат кодирања" у коме је учествовало 69 милиона деце из целог света, а у Србији су прилику да науче програмирање и писање програмерских кодова имали ученици 15 школа.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић казао је да сарадња Мајкрософта и државе траје годинама и да ће трајати деценијама.

Вербић је додао да разуме ученике који су учили да пишу кодове и који се баве програмирањем, јер и сам има такве афинитете и позвао их да се са њим такмиче у прављењу бољег програмерског кода.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић казао је да Мајкрософт запошљава 130 најбољих стручњака у Србији и да се нада да ће наставити развојну политику компаније. Он је подсетио да је просечна старост запослених у тој комапанији 29 година.

"Више од 90 посто запослених у Мајкрософту је образовање стекло у Србији. Надам се да ће компанија наставити да цени српско образовање", казао је Удовичић.

Директор развојног центра Мајкрософта Драган Томић казао је да су Математичка гимназија и Истраживачки центар Петница оно најбоље у Србији и додао да ће они који се одлуче за програмирање и нове технологије имати "нормалан, али и забаван живот".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије