Читај ми!

Мост на Ади у мраку због крађе каблова

Мост на Ади остао је без јавног осветљења, након што су непознате особе исекле већу количину каблова којима се напаја јавно осветљење моста. Надлежни најављују да су екипе на терену и да би мост поново требало да засветли до недеље.

Како се наводи, са исечених каблова уклоњена је заштитна изолација и однето бакарно језгро.

Осим причињене материјалне штете, крађа угрожава и безбедност саобраћаја, те је потребан повећани опрез приликом преласка моста, упозоравају из Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

Екипе ЈКП "Јавно осветљење" почеле су поправку електро инсталација, декоративне расвете и унутрашњих инсталација унутар конструкције Моста на Ади, који би до недеље поново требало да засветли, наводи се у саопштењу Градске управе Београда.

ЈКП "Јавно осветљење" констатовало је да је на инсталацијама причињена огромна штета и поручују да ће мост поново бити осветљен до недеље, преноси Танјуг.

"Кренули смо у санацију оштећења. Прво на функционалној расвети, а када се ти радови заврше приступиће се и оспособљавању декоративне расвете моста. Према проценама, украдено је више од четири километра инсталација", рекао је директор "Беоком сервиса" Дарко Главаш.

Овај случај, додао је, пријављен МУП и тренутно су све процедуре у току, пошто је нађен и део алата који су користили починиоци за демонтирање инсталација.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије