Јанковић: Бољи услови у затворској болници

Заменик Заштитиника грађања Милош Јанковић поводом Међунардоног дана људских права обишао је Специјалну затворску болницу у београдском Окружном затвору. Похвалио је напоре Управе на унапређењу услова смештаја, изразивши спремност да се кроз заједнички рад дође до додатног побољшања третмана затвореника.

Посете Специјалној затворској болници показује опредељеност Заштитника грађана да у наредном периоду посебну пажњу посвети положају особа којима је изречена мера безбедности за учињено кривично дело, рекао је Јанковић Танјугу поселе обилска реновираног блока са одељењем психијатрије те болнице.

Јанковић је навео и да "тај институт током протеклих година није довољно обрађиван када је у питању легислатива" нагласивши да "смо овде суочени са израженим напорима Управе да унапреди услове смештаја".

"Остаје друго отворено питање - третмана тих лица и надамо се да ћемо у остваривању већ успостављене добре сарадње са Управом за извршење заводских санкција" доћи до добрих решења, рекао је он.

Према његовим речима, до тога се може доћи заједничким напорима кроз контролу законитости и правилности рада Управе али и кроз заједничке напоре на унапређењу третмана у само болници.

Управник Специјалне затворске болнице Дарко Фјодоров је подсетио да је ове године реновирано 1.000 квадрата а да је у плану и да то исто буде урађено и са друга два оделлења

"Следеће године реновираћемо и одељење које се налази у приземљу и имаћемо проширење капацитета и уподобљавање са европским стандадима", рекао је Фјодоров Танјугу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије