Реконструкција Аутокоманде средином јануара

Градски менаџер Горан Весић најавио је да ће реконструкција Аутокоманде почети средином јануара наредне године, док ће радови на обнови трга Славија запоцети чим се заврши реконкструкција улице Војводе Степе.

Весић је новинарима, приликом обиласка радова у улици Војводе Степе, где је пуштена у рад нова јавна расвета, рекао да је веома важно да радови у тој улици буду готови до предвиђеног рока, односно до јула наредне године, јер одмах после тога почињу радови на Славији, преноси Танјуг.

"Радови у овој улици су највећа инвестивција у Београду, у коју је уложено нешто више од две милијарде динара и веома нам је важно да буде урађена како треба, али и због тога што нам заврсетак ових радова омогућава да започнемо са новом инвестицијом, а то су радови на Славији и у Булевару ослобођења", рекао је Весић.

Директор предузећа "Ратко Митровић", које изводи радове на Вождовцу, рекао је да је било кашњења на почетку радова, због набавке нестандардног материјала из иностранства али да се радови сада изводе по плану.

"Све ће бити заврсено по плану, прве две фазе до караја ове године, а комплетна реконструкција до јула 2015. Крајем године пустићемо саобраћај за возила, да бисмо олакшали живот људима у овом крају, али ће градски саобраћај бити пуштен тек на пролеће", рекао је Ђорђевић.

Када је реч о реконструкцији Славије, Весић је истакао да је у току "предпројектна фаза" као и да ће споменик Димитрију Туцовићу бити премештен испред зграде Народне банке Србије.

"Хоћемо да испод Славије не буду само ходници, већ да буде уређен мали трг са комерцијалним садржајем. Такође, ради се и на пројекту фонтане, која ће се наћи на центру Славије, док ће споменик Димитрију Туцовићу бити премештен испред НБС-а, где се такође ради мали трг", навео је Весић.

Градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић рекао је да би радови на реконструкцији Аутокоманде требало да почну средином јанура наредне године и додао да ће тиме бити решен проблем проточности и безбедности саобраћаја у том делу града.

"Реконструкција Аутокоманде подразумева да ће у првој фази радова у Булевару ослобођења бити у функцији по две траке у сваком смеру, а у другој фази само по једна", објаснио је Рафаиловић и замолио грађане да имају стрпљења када ти радови буду започети.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије