"Покрени се за посао"

У оквиру петог циклуса акције "Покрени се за посао", компанија "Филип Морис" уз подршку Министарства привреде, доделила је бесповратна средства предузетницима. Данас је помоћ од око 250.000 евра добило 107 предузетника, а до сада је омогућен рад 385 малих и средњих предузећа и запослено 1.300 људи.

Славица и напустили су Ужице како би покренули производњу погачица од шљиве у Кремнима. Нова донација је добродошла.

"Од великог значаја је пре свега што је та награда отворила врата на многим местима", каже Славица Врачарић.

Чеда Врачарић објашњава да су добили понуду из Русије преко једне руске везе и да ће, ако буде рода шљиве и ако Бог да, моћи да извозе и на руско тржиште.

"Добили смо новац од кога смо купили пресу за производњу хладно цеђеног уља и која нам је омогућила проширење асортимана", истиче Владимир Ковач из "Ека". Пројекат се не завршава доделом новца.

"Овај програм се разликује од осталих јер је комплетан и обухвата осим донација у обуци и пословну и стручну помоћ људи који раде у пракси", каже Миливоје Јовановић из невладине организације "Енека".

У "Филип Морису" кажу да желе да помогну развој малог бизниса.

"Неопходно је за добро свих нас да цела средина буде успешна и да генерише добре пословне идеје", истиче Иван Милетић из "Филип Мориса".

Министар привреде најављује већ у јануару стратегију развоја малих и средњих предузећа за наредних пет година.

"Више од 1.000 породица које раде устају ујутру, цео дан се труде и навече завршавају посао у породичном окружењу. То је најлепша прича која може да се догоди Србији", сматра министар привреде Жељко Сертић.

За пет година, колико траје акција помоћи предузетницима, сви пројекти су успели а са 40 одсто додељених средстава управљају жене.

Надлежни очекују да млади по завршетку школовања покрену бизнис, јер од 220.000 предузетника само 1.000 њих има од 18 до 20 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије