Хоџић: Не верујем у отпуштање радника

Директор Административне канцеларије у Косовској Митровици Адријана Хоџић изјавила је да не верује да ће на стотине радника на северу Косова остати без посла и да ће у наредној години највећи изазов бити договор око Заједнице српских општина (ЗСО).

Адријана Хоџић је у изјави Танјугу рекла да не верује да ће на стотине радника са севера Косова у наредној години остати без посла јер је, како је казала, сведок да се локално руководство снажно бори против тога и аргументовано тражи решења која ће резултирати да нико не буде отпуштен.

"Колико сам разумела, није ни Приштина заинтересована да се тако нешто деси, мислим да је потребно конкретније, озбиљније водити ове разговоре и на већим инстанцама како до такве катастрофе не би дошло", истакла је она.

Хоџићева је навела да ће највећи изазов у 2015. години бити договор око надлежности ЗСО, због удаљених ставова Београда и Приштине о овом питању.

"Морам да напоменем да су очекивања од Заједнице српских општина, када су у питању грађани и локално руководство, велика и било би велико разочарање да Заједница српских општина не испуни та очекивања", нагласила је она.

По речима Хоџићеве, ЗСО може да попуни вакум у одређеним осетљивим пољима где не постоји поверење између Београда и Приштине и да се то нарочито односи на области здравства и просвете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара