Читај ми!

Обновљена стогодишња Дечја очна клиника

Заједничком акцијом медијских кућа, донатора из земље и иностранства и Министарства здравља, обновљено је Дечје одељење очне клинике, на којем се годишње обави више од 3.500 прегледа.

У згради старој више од једног века, која није обнављана 30 година, у оронулим собама било је по петоро и више деце. 

Малтер је отпадао са зидова, прозори нису дихтовали, а чести гости биле су и бубашвабе. Сада је слика потпуно другачија.

"Овде је реновирано 400 квадрата простора у старој згради из 1921. године где је урађено све за 250.000 евра. Највећу количину новца донело је Министарство здравља, грађани Србије али и Фондација 'Хемофарм' која је омогућила да стари, трули таван над овим одељењем реконструишемо и направимо нову бетонску плочу. То су гигантски грађевински радови у једном прастаром објекту и сада заиста имамо дивно дечје одељење", истиче доктор Миленко Стојковић.

У једном тренутку је због катастрофалних услова и нехигијене, Дечја клиника чак и исељена.

На овом одељењу леже деце која имају тумор ока, глауком, катаракту, а која долазе из целе Србије и из региона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара