Читај ми!

Донација кикиндском породилишту

Фондација "Драгица Николић", супруге председника Србије, донирала је замену фасадних прозора. То је мала, али значајна помоћ, истиче Драгица Николић.

Вредност донације, како је рекла Драгица Николић, износи два милиона динара, а замењени су фасадни прозори на Одељењу неонатологије болнице у Кикинди, јавља Танјуг.

Супруга председника Србије је, обилазећи болницу у Кикинди приметила, да и поред максималног одржавања зграде и добрих услова за лечење, има великих проблема.

"Посебно је то случај био са Одељењем неонатологије, где су фасадни прозори били стари 30 година и били су у веома лошем стању, те је на одељењу било хладно", истиче Николићева.

Додаје да је Фондација донела одлуку да помогне замену прозора, наводећи да је то мала помоћ и да је на руководству болнице да каже шта им је још потребно.

Николић подсећа да је Фондација помагала породилишта широм Србије, а као посебно занимљив наглашава податак да је у сваком породилишту, у коме је фондација имала неку активност, значајно повећан број порођаја.

"То потврђују и породилишта у Крагујевцу и у Врању, а кажу да је и у овом породилишту слична ситуација. Ако желимо да побољшамо наталитет, морамо створити добре услове у породилишту", наводи Николићева.

Директор болнице у Кикинди Милан Митрић истиче да се са Драгицом Николић не би сагласио у једном, а то је да је помоћ фондације била мала, јер, како је рекао, ради се о изузетно значајној помоћи.

"Налазим се у ситуацији коју сам дуго година прижељкивао, а то је да на питање госпође Николић шта нам је још потребно немам одговор, јер заиста не постоји ништа што нам је у овом тренутку ургентна потреба", истиче Митрић.

Николићева додаје и да је Фондација породилишту у Кикинди доделила и опрему за породиље и бебе - 50 спаваћица, 25 бадемантила, 25 папуча за породиље и 100 беби одела.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво