Читај ми!

Ел Сиси: Египат се неће вратити у прошлост

Египатски председник Абдел Фатах ел Сиси поручио је да се Египат никада неће вратити у прошлост након што је суд у Каиру одбацио оптужбе за убиство бившем председнику Хоснију Мубараку и командантима снага безбедности.

У саопштењу издатом касно синоћ Абдел Фатах ел Сиси је навео да је нови Египат који је настао у револуцији од 25. јануара до 30. јуна, на путу да успостави модерну, демократску државу засновану на правди, слободи, једнакости и одрицању од корупције, преноси Танјуг.

"Египат је чврсто на путу жељене будућности и никада не може да се врати у прошлост", рекао је Сиси, пренела је агенција АФП.

Египатски председник је такође наложио премијеру Ибрахиму Махлабу да преиспита одредбе за надокнаде породицама "мученика и онима рањеним у револуцији", а од Комисије за правну реформу је затражио да испита амандмане на Закон о кривичном поступку, пошто је одлуком суда Мубарак ослобођен оптужби за смрт демонстраната.

Суд у Каиру је пре два дана одбацио оптужбе против Мубарака и седам команданата снага безбедности, укључујући бившег министра унутрашњих послова Хабиба ел Адлија за смрт више стотина демонстраната током устанка 2011. када је окончана његова тридесетогодишња владавина.

Суд је такође ослободио Мубарака оптужбе за корупцију приликом извоза гаса у Израел, али ће он остати иза решетака зато што служи трогодишњу казну затвора због корупције у другом, одвојеном случају.

Оптужбе за корупцију одбачне су у случајевима против Мубаракових синова Алаа и Гамала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво