Читај ми!

Одобрено запошљавање у три институције

Административни одбор Скупштине Србије дао је сагласност за ново заснивање радног односа или продужетак уговора у службама Повереника за информације од јавног значаја, Фискалног савета и Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки.

Одбор је дао сагласност да се у служби Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности запосли седам нових лица пошто се претходно распише конкурс, преноси Танјуг.

Повереник Родољуб Шабић рекао је на седници да ће, и када тих нових седам лица буде запослено у његовој служби, то износити две трећине од потребних капацитета.

Шабић је поновио раније изнете податке да је тренутно 1.600 активних предмета и да месечно стиже 700 нових.

Посланик Јединствене Србије Петар Петровић рекао је, током расправе, да неће подржати ново запошљавање и затражио да се Одбору доставе подаци о платама у служби Повереника, на шта му је Шабић одговорио да су подаци о платама објављени на сајту те институције.

Са ставом Петровића нису били сагласни посалници СНС-a и СПО-a Љубиша Стојмировић и Олгица Батић, који су истакли да Одбор не може да кочи развој те институције и да није на том скупштинском телу да одређује плате.

То је уједно била и једина расправа на седници, на којој је затим одобрено да се продужи уговор за четворо запослених на привременим и повременим пословнима у Фискалном савету у Стручним службама тог савета.

Члан Фискалног савета Владимир Вучковић прецизирао је да се не ради о новом запошљавању, већ продужењу уговора лицима запосленим на привременим и повременим пословима, чији уговор је лимитиран на 120 дана.

"Сада ћемо моћи да их запослимо за стално, а код вас долазимо с времена на време јер пажљиво запошљавамо, пошто у држави не постоји велики борј стручњака који су нама потребни", објаснио је Вучковић.

Одбор је такође дао сагласност и Републичкој комисији за заштиту права у поступцима јавних набавки за заснивање радног односа за троје нових лица.

Ристивоје Ђокић из те комисије подвукао је да је за следећу годину планиран мањин буџет за 10 милиона динара, али да се запошљавање троје лица уклапа у тај план.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво