Читај ми!

Сет-топ боксoви за сигуран пријем ТВ сигнала

Министарства трговине, туризма и телекомуникација ће социјално угрожeнима обезбедити сет-топ боксове, који омогућавају пријем бесплатног дигиталног телевизијског сигнала. Те уређаје могу добити корисници новчане социјалне помоћи, корисници права на новчану накнаду за помоћ и негу другог лица и пензионери са најнижим примањима.

Ако се поседује телевизор који не види дигитални формат који се емитује у Србији, а нема се ни сет-ап бокс, онда у кући нема ни телевизије.

Грађани приликом куповине телевизора често нису информисани, али, како кажу, најважније им је да телевизор буде квалитетан.

Да су купци збуњени, потврђују и продавци. Да би им помогли у куповини сами припремају налепнице и видео-клипове с објашњењима. Купци се, објашњавају, већ интересују и за сет-топ боксове којих ће у понуди бити и више у наредном периоду.

"Данас је то софистициран уређај и људи су збуњени, а оно што им најосновније треба је двбт2 декодер или ако имају стари телевизор сет-топ бокс", каже Жељко Миловић из "Техноманије".

Понуда сет-топ боксова, међутим, није комплетна. Трговински ланци преговарају са добављачима, да би купци, уместо скупих мултимедијалних уређаја, могли да купују и оне једноставне декодере дигиталног сигнала. С већом понудом, очекују се да ће они најјефтинији коштати око 2.500 динара.

"На тржишту има неколико произвођача, углавном су производи страног порекла. Ми издајемо жиг гаранције и неколико произвођача је тражило да им издамо жиг гаранције, тако ће бити сигурни да та опрема испуњава све услове за пријем дигиталног сигнала без обзира од ког је произвођача", истиче Татјана Матић, државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација.

Продавци највеће интересовање очекују уочи Нове године и непосредно пре јуна 2015. године, када ће се постојећи ТВ сигнал угасити и у последњој од три зоне на колико је подељена Србија.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара