Опасност из школских дворишта

Инспектори Секретаријата за инспекцијске послове су, због повећања безбедности ученика, од 7. октобра до 24. новембра прегледали 235 школских зграда и дворишта у Београду, и утврдили недостатке у 151 школи, од којих су најчешћи нестабилни и неуредни спортски реквизити.

"Недостаци који је били најуочљивији су оштећења, нестабилност и корозија на конструкцијама голова и кошева, што је од изузетне важности за безбедност ученика", каже члан Градског већа Александар Марковић.

Додао је да су уочени и графити, оронуле фасаде, неуредна дворишта и зелене површине, оштећене ограде и клупе, поломљена стакла, преноси Танјуг.

Инспектори су за све утврђене недостатке, а у сарадњи са Секретаријатом за образовање града Београда, донели Решења којима је прегледаним школама наложено да у задатим роковима отклоне недостатке.

Након истека рокова, комунални инспектори ће спровести контролне инспекцијске прегледе и у зависности од затеченог стања предузети даље мере из своје надлежности, пише у саопштењу Градске управе града Београда.

Преглед стања школских дворишта због повећања безбедности ученика је обухватио школе на територији општина: Стари град, Савски венац, Раковица, Чукарица, Земун, Врачар, Палилула, Звездара, Вождовац и Нови Београд.

Марковић истиче да се ове активности спроводе, поред очувања комуналног реда који обухвата општу уређеност и контролу око објеката јавне намене, и са циљем повећања безбедности како деце тако и запослених, док ће град Београд и Секретаријат за образовање помоћи у спровођењу ових активности.

Током трајања акције прегледа школских зграда и дворишта Секретаријат за инспекцијске послове је уочио власнике паса који своје кућне љубимце шетају у школским двориштима.

У циљу успостављања и очувања комуналног реда, Секретаријат за инспекцијске послове позива родитеље који у школама своје деце примете неправилности или грађане који живе у непосредној близини школе, да се обрате управи школе.

Пријава се може проследити и општинској Комуналној инспекцији или Комуналној полицији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара