Читај ми!

Филозофски у блокади, дан 51.

Наставе на Филозофском факултету у Београду и даље нема, јер нема решења прихватљивог студентима који факултет држе у блокади већ 51 дан. Оцену просветне инспекције очекују и студенти и декан.

Студенти су и овог јутра на Филозофском факултету, а на синоћњем збору изабрали су делегате за разговор са Саветом Факултета.

То је одговор на позив за "конструктиван разговор" који је објављен на факултету као саопштење председнице Сената. Међутим декан је негирао да о томе постоји договор у Управи Филозофског факултета.

За декана Милоша Арсенијевића неприхватљиво је да се тражи компомисно решење док се блокира настава. Нема разумевања за последњи студентски захтев - да буџетски студенти могу бесплатно да пренесу више од 60 бодова.

Студенти су јуче разговарали са представницима Министарства просвете и кажу да чекају одговор на њихове захтеве.

Студентима су до сада испуњени захтеви да они који су уписани 2006. године, могу да наставе студије, иако им је статус студента истекао, да се не наплаћују две испитне пријаве и да пета година студија буде буџетска.

Декан је упозорио и на све већи број дисциплинских и кривичних пријава против студената. Због насилничког понашања поднете су три прекршајне пријаве, а јуче је нападнут професор.

Студенткиње и студенти окупљени у Самоорганизовани студентски покрет демантују тврдње да су студенти у протесту физички насрнули на једног професора.

Студенти који блокирају наставу, кажу да никада нису испољили насилне тенденције.

Просветна инспекција је била на факултету, али још није познат њихов извештај.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара