Сарадња Србије и Емирата у сфери спорта и младих

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и генерални секретар Генералног секретаријата за омладину и спорт Уједињених Арапских Емирата Ибрахим Абдул Малик Мохамед Али потписали су споразум о спортској и омладинској сарадњи.

На овај начин две земље продубљују сарадњу у омладинској и спортској сфери, са посебним акцентом на размену искустава у области рекреативног спорта и спорта особа са инвалидитетом, анти-допинга и спортске медицине, као и на подстицање омладинског волонтеризма, преноси Танјуг.

Потписивању споразума у Влади Србије присуствовао је и амбасадор Уједињених Арапских Емирата Џума Рашид Сејф Зајед ал Дахери.

"Заједничка нам је жеља да ширимо спортску културу у нашим заједницама како би спорт постао начин живота и тиме се омогућило смањење појава различитих болести. Такође, делимо опредељење да младима у Србији и Емиратима обезбедимо позитивно и атрактивно окружење које им омогућава да развијају физичке и менталне способности, правилно користе слободно време, побољшавају креативне способности, уче се значају волонтерског рада", рекао је Удовичић.

Он је нагласио да су Емирати изразили велико интересовање за коришћење наших искустава у развоју спорта особа с инвалидитетом.

"То је, слободно могу да кажем, област у којој је Србија лидер у Европи, што показују и бројне медаље наших параолимпијаца. Веома су заинтересовани и за размену знања о организацији спортских институција, као и сарадњу у спортској медицини и анти-допингу, у чему Србија такође има велике успехе“", рекао је Удовичић.

Министар је изразио уверење да ће заједнички рад Србије и Уједињених Арапских Емирата и у областима омладине и спорта пратити одличан темпо сарадње у економији и инфраструктури.

"Размена искустава је један од кључних чинилаца напретка и знам да једни другима имамо шта да понудимо, на добробит становништва обе земље“, поручио је Удовичић.

Министарство омладине и спорта споразуме о сарадњи спроводи са Македонијом, Босном и Херцеговином, Републиком Српском, Словачком, Португалијом, Грчком, Холандијом, Азербејџаном, Украјином, Турском, Румунијом, Алжиром, Белорусијом и Црном Гором, а у припреми је потписивање споразума са Либаном, Египтом и Индонезијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара