Читај ми!

Петница, конкурс за средњошколце из региона

Истраживачка станица Петница, која ради с младим талентима, расписала је конкурс за пријављивање за њене програме 2015. године.

Саопштено је да до 7. децембра могу да се пријаве средњошколци из Србије, Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине и Хрватске, заинтересовани за научно-образовни програм у Петници.

Најављени су програми астрономије, физике, електронике, рачунарства, математике, биологије, хемије, геологије, медицине, социологије, антропологије, психологије, историје, лингвистике, археологије, графички дизајн, преноси Бета.

Кандидати за њене програме, саопштила је Истраживачка станица, "не морају имати најбоље оцене, или бити такмичари, али ако воле науку, и већ сами покушавају науком да се баве код куће, онда је Петница за њих право место".

"Довољно је да нам своја интересовања и досадашње активности добро представе и истакну се међу свим осталим пријављеним кандидатима, и постаће полазници наших програма", пише у саопштењу.

Након процеса избора, више од 1.000 средњошколаца ће идуће године имати прилику да своје прве кораке у науци учини уз помноћ најсавременије опреме у Петници, а с њима ће радити најбољи млади научници из скоро свих института и факултета у Србији.

Истраживачка станица Петница већ 33 године ради на образовању младих које занимају природне, друштвене и техничке науке.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво