Читај ми!

Удовичић: Једнаке шансе за бољи живот младих

Министар омладине и спорта Вања Удовичић каже да је незапосленост младих један од највећих проблема са којима се Србија суочава. Истиче да Влада одлучно ради на побољшању услова у којима живе млади у целој земљи, што се односи и на омладину са Космета.

Представљајући Националну стратегију за младе у Косовској Митровици, министар Вања Удовичић је рекао да влада "жели да се глас младих са Косова јаче чује", преноси Танјуг.

"Не делимо младе на то одакле долазе. Зато смо данас овде. И не само данас, редовно смо с нашим народом, ма у ком крају Србије да живе. Желимо свима да омогућимо једнаке шансе за нормалан живот", рекао је Удовичић.

Стратегијом за младе правимо систем којим желимо да створимо једнаке услове за све младе да могу у потпуности да развију све своје потенцијале, без обзира на то да ли живе у Суботици, Ваљеву, Врању или овде, у Косовској Митровици, истакао је Удовичић.

"И овде, као и у другим деловима Србије, највећи проблем с којим се млади суочавају је незапосленост. Морамо створити услове да се отварају радна места, да млади имају перспективу, лакше долазе до посла и да имају добре услове да стварају породице и живе од свог рада", указао је министар омладине и спорта

Према његовим речима, то је задатак целог друштва и Влада Србије свакодневно неуморно ради на остваривању овог, "за све нас најважнијег циља".

Представљању Националне стратегије за младе у Косовској Митровици присуствовао је и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Ђурић је рекао да је Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици стожер постојања и опстанка српског народа на Косову и Метохији.

Он је истакао да уз подршку државе желимо да ангажујемо интелектуалне капацитете на решавању проблема које српски народ и држава имају на КиМ.

"Будућност Србије на КиМ лежи у Универзитету у Косовској Митровици. Влада Србије ће наставити да подржава овај Универтзитет, као што ће наставити да ради на укључивању младих у решавање проблема, на укључивању академске заједнице у решавању проблема које имамо", казао је Ђурић,

Мисија Министарства омладине и спорта је организовано и системско спровођење мера на националном, регионалном и локалном нивоу које имају за циљ побољшање положаја младих и квалитета њиховог живота.

Принципи на којима се заснива Национална стратегија за младе за период од 2015. до 2025. су подршка личном и друштвеном оснаживању младих, равноправност, забрана дискриминације и поштовање људских права, једнаке шансе за све, значај младих и њихове друштвене улоге, активно учешће младих и сарадња, као и друштвена одговорност и солидарност.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије