Читај ми!

Ново удружење тражи заштиту адвоката због штрајка

Друштво адвоката Србије саопштило је да ће код релевантних институција покренути процедуре за утврђивање повреде права адвоката, насталих због одлуке Адвокатске коморе Србије да им "забрани приступ суду, као и да штите права клијената".

На тај начин је повређено уставно право на приступ суду и слободу кретања, али и друга људска права, како грађана тако и самих адвоката, истиче се у саопштењу председника Друштва адвоката Србије Чедомира Стојковића, преноси Бета.

Такође, Друштво најављује да ће апеловати на домаће и међународне институције да у оквиру својих надлежности и утицаја предузму мере ради спречавања кршења права адвоката и грађана.

Друштво ће посебну пажњу посветити случајевима у којима је адвокатима ускраћено право на слободно мишљење и изражавање тако што су "суспендовани" због тога што су јавно изразили своје стручне ставове, док се другима прети суспензијом уколико буду заступали своје клијенте, додаје се у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије