Читај ми!

Нишки адвокат позива колеге да наставе рад

Нишки адвокат Драган Дозет позвао је у отвореном писму адвокатским коморама своје колеге да сутра у 11 часова буду испред судова и да крену на суђења, а руководства адвокатских комора да поднесу оставке и препусте управљање млађим колегама.

Драган Дозет у отвореном писму наводи да садашња руководства адвокатских комора "нису умела да заштите интересе грађана и адвокатуре на начин достојан позива којим се бавимо", преноси Танјуг.

Дозет у отвореном писму каже да су правосуђе Србије, грађани и највећи број адвоката "таоци групе старијих колега који су се, стицајем околности, нашли на челу адвокатских комора".

"Кажњавају се и избацују из адвокатске коморе адвокати који се усуде да раде свој посао и да јавно изнесу мишљење другачије од става групе људи из врха адвокатских комора", наводи Дозет кога је Адвокатска комора Ниш такође суспендовала због непристајања на обуставу рада.

Дозет напомиње да се слаже са највећим делом захтева Адвокатске коморе, али не и са начином на који се остварују ти захтеви.

"Адвокати и адвокатске коморе морају да штите интересе грађана и струке", оцењује нишки адвокат и додаје "да се крше основна људска права грађана који су у притвору, да се застрашују адвокати који желе да раде, да се покрећу дисциплински поступци, да се шпијунирају колеге испред судова и тужилаштава".

"Због таквог органзивања штрајка, руководства свих адвокатских комора изгубили су сваки легитимитет да нас даље представљају", наводи Дозет и указује да је штета која је настала престанком рада адвоката ненадокнадива.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије