Читај ми!

Обележен Дан вида КОВ и рода пешадије

Свечаном академијом у Дому Војске Србије у Нишу обележен је Дан вида Копнене војске и Дан рода пешадије. Свечаности присуствовали начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић са сарадницима и командант Ваздушно-десатних јединица Руске Федерације генерал-пуковник Шаманов Владимир Анатољевич.

Изасланик председника Србије Томислава Николића и начелник његовог Војног кабинета бригардни генерал Васо Гујић предао је команданту Копнене војске  (КОВ) генерал-потпуковнику Александру Живковићу Орден белог орла другог степена са мачевима којим је тај вид ВС одликовао Николић, преноси Танјуг.

Генерал Живковић рекао је, захваљујући на одликовању, да то признање представља обавезу и одговорност да у наредном периоду припадници КОВ у пуној мери доприносе изградњи оперативних способности ВС ради очувања мира и безбедности Републике Србије.

Живковић је подсетио на обележавање 100 година од почетка Првог светског рата и једне од наших најславнијих битака - Колубарске битке.

"Храброст и непоколебљивост, одлучност и и љубав према слободи, учиниле су српског војника једним од најпоштованијих у историји ратовања", рекао је Живковић.

Он је додао да се припадници КОВ са поносом сећају војника и војсковођа Великог рата и да њихова дела обавезују да чврстим корацима наставе путем изградње и стварања јаке и модерне ВС.

Свечаној академији поред припадника Министарства одбране и ВС присуствовали су представници града Ниша, Нишавског управног округа, локалних самоуправа и грађани.

На свечаној академији наступио је ансамбл "Станислав Бинички", Нишки камерни хор, драмски уметници нишког Народног позоришта и вокални солисти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије