Адвокати траже преговоре са Вучићем

Адвокатска комора Србије најавила је да ће упутити захтев премијеру Александру Вучићу да се одмах приступи преговорима између Владе и АКС, због недопустиво дугог застоја у раду судова.

Управни одбор АКС, који је данас у проширеном саставу заседао у Пожаревцу, одлучио је да тражи смену министра правде Николе Селаковића због, како се наводи у саопштењу АКС, нерешавања насталих проблема у циљу реализације захтева протеста адвоката и утврђивања заједничких предлога за измене закона које адвокатура оспорава, преноси Танјуг.

АКС ће, како је најављено, у обраћању Вучићу изнети и друге примедбе на рад Селаковића.

Такође ће одмах упутити писмо Министру финансија Душану Вујовићу са захтевом да се наставе започети преговори ради регулисања пореског положаја адвоката и прецизирања већ понуђеног текста договора.

Управни одбор АКС је одлучио да све регионалне адвокатске коморе организују трибине на којим ће бити разматране теме везане за протест адвоката, на које ће позивати угледне стручњаке, професоре правних факултета, судије, тужиоце, психологе и новинаре ради упознавања чланова комора и јавности са циљевима протеста.

Одлучено је и да се настави организација протестних окупљања на територији свих адвокатских комора у Србији.

Све адвокатске коморе у саставу АКС су обавезане да у дисциплинским поступцима, који се воде (против штрајк брекера) због кршења Одлуке скупштине АКС о протесту адвоката са обуставом рада, поступати по хитном поступку, јер свако другачије поступање и одлагање доводи у неравноправан положај све адвокате у Србији, што је неприхватљиво и наноси штету протесту адвоката и остваривању оправданих захтева адвокатуре.

Адвокати у целој Србији обуставили су рад 17. септембра, а адвокати у Београду недељу дана раније, због незадовољства начином на који је уведено јавно бележништво у Србији и повећања паушалних пореза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се