Обреновац, обнова свих школа при крају

Ни после додатног рока за завршетак обнове свих школа у Обреновцу, радови у једној од седам школа нису завршени. Надлежни тврде да су разлог старе инсталације и обећавају да ће радови бити завршени у наредних недељу дана.

Иако је нерадан дан, у школи "Посавски партизани" је радно. У школском дворишту одбојкаши имају тренинг. У школи, десетак радника ужурбано ради како би до понедељка учионице уништене у поплави биле спремне за наставу.

Директорка ОШ "Посавски партизани" Весна Јешић каже да стрпљење има крај. "Једва чекамо следећу недељу да се заврши, да се вратимо неком нормалном ритму", навела је Јешићева.

"Посавски партизани" је једина школа у Обреновцу која још није обновљена. Због тога ђаци већ два и по месеца наставу похађају у три смене. Како су рекли, то им најтеже пада.

Два рока за завршетак радова су пробијена. Трећег, тврде надлежни, неће бити. Радове у тој школи су, кажу, успориле застареле инсталације, па су од Европске уније затражени додатни рок и додатна средства.

Председник Општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да су радови изведени квалитетно и да није суштина трка са временом, да су дани или сати у питању.

"Битно је да се деца врате у квалитетно урађене учионице, да се не врати буђ или влага после само неколико дана", рекао је Чучковић.

Обнову свих школа у Обреновцу финансирала је Европска унија. За ту намену издвојено је око милион и сто хиљада евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије