Читај ми!

"Обележен дан хероја 21. века"

Свечаном академијом припадници ватрогасно спасилачки јединца обележили су 180 година постојања те службе уз поруку надлежних да су својим деловањем током елементарних непогода показали да су хероји 21 века.

Призање за пожртвовање у спасавању људи и имовине припадницима тих јединциа у саставу Сектора МУП-а за ванредне ситуације одао је и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, преноси Танјуг.

Он је нагласио да су ватрогасци - спасиоци озбиљни људи великог срца који не маре за опасност изразивши уверење да ће тако бити у убудуће приликом њиховог ангажовања.

"Хвала Вам за све што чините како би у најтежим тренуцима били уз свој народ", рекао је Стефановић нагласивши да су они својим анагажовањем показали како се задобија поверења и да су увек уз свој народ када је тешко.

Начелник Сектора МУП за ванредне ситуације Предраг Марић је истакао да је поносан на приапднике ватрпогасно спасличких једница због свега што су урадили током елементарних непогода при спасавању људи и мовине.

Према његовим речима, упркос проблемима који се огледају у недостаку новца и опреме ватрогасци спасиоци су увек били уз грађане током ванредних ситиација ризикујући при томе често и своје животе.

"Гарантујем, ови људи су хероји 21. века и ја им на томе честитам", нагласио је начелник Сектора МУП-а за ванредне ситуације на свечности у зграду Југословенске кинотеке.

Ватрогасно спасилачаке јединице обележавају 7. новембар као свој Дан, јер је 1834. године тадашњи министар унутрашњих послова Ђорђе Протић, по наредби кнеза Милоша Обреновића, потписао Уредбу о гашењу пожара.

Претходно је, у Крагујевцу, у ноћи између 6 и 7. новембра у великом пожару изгорело 11 дућана што је био директан повод да се почне са регулисањем питања заштите од пожара и превентиве од избијања ватре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара