Читај ми!

Вулин: Помагаћемо деци са сметњама у развоју

Министар за рад и социјална питања Александар Вулин посетио је Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју у Ваљеву. Поручио је да ће држава наставити да помаже тој установи како би квалитет живота деце која је посећују био бољи.

Желимо да се овакви пројекти прошире на друге локалне самоуправе, да их има што више, рекао је Александар Вулин новинарима приликом посете Дневног боравка за децу и младе поводом спровођења новог пројекта "Предах за породице деце и младих са сметњама у развоју", јавља Танјуг.

"Посебно је проблем са децом са посебним потребама у сеоским подручјиима, где нема 'Предаха', где им није доступна услуга и где не постоји дневни боравак, нити нешто што би могло да помогне њима и њиховим родитељима", истиче Вулин. 

Наводи да је љубав коју запослени и волонтери у том Дневном боравку показују нешто што не може да се плати, истакавши да ће министарство помоћи да квалитет живота ове деце и њихових родитеља буде бар мало бољи.

"Министарство за рад вас прати од како се родите, па до краја. Не постоји тема која није наша –од запослености, преко незапослености, ситуације са људима који су у стању социјалне потребе... За све смо ми надлежни", рекао је Вулин.

На питање да ли је упознат са тим да Дом пензинера у Ваљеву још није завршен иако је Влада Јапана дала новац за то, Вулин је рекао да јесте и да га је јапански амбасадор питао шта се дешава са тим домом.

"Јапански амбасадор ме је упитао шта се дешава са тим домом јер су они дали новац да га завршимо, а то се још није догодило", рекао је Вулин.

Удружење за помоћ деци са посебним потребама "Наши снови" сваке године аплицира за средства на пројектима попут пројекта "Предах за породице деце и младих са сметњама у развоју", а које расписује Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Новим пројектом Удружење је добило 620.000 динара како би организовали продужени боравак корисника као и могућност ноћења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије