Читај ми!

Јединица Цивилне заштите у Крушевцу

Након Сомбора и Ужица, и Крушевац ће добити специјализовану јединицу Цивилне заштите за спасавање на води и под водом. Та јединица ће званично постати део Одељења за ванредне ситуације града Крушевца.

Припадници новоформиране јединице Цивилне заштите у Крушевцу извели су показну вежбу симболичног назива "Минут до 12". Демонстрирали су спремност за деловање на води и испод ње.

"Наше је било да је спремимо, технички опремимо да може да интервенише у тим ситуацијама какве могу да се десе. Ми се надамо да нећемо да је употребљавамо, али, нажалост, ако нам се деси иста ситуација као ове године, и она ће наћи своје место у употреби Цивилне заштите", објашњава начелник Расинског округа Бранислав Весић.

За јединицу су се пријавили добровољно, а место у њој изборили захваљујући изузетној физичкој спремности и хуманости исказаној још током мајских поплава, када су помогли евакуацију житеља села Обреж.

"Имамо инструкторе роњења, врхунске спасиоце, навигаторе и алпинисте. Свих 12 момака који сачињавају ову јединицу су чланови ронилачког клуба 'Викинг' и оно што је најбитније у целој причи – нисмо морали ништа посебно да их обучавамо. Ово је само уигравање тима. Момци сви знају свој посао, могу везаних очију да раде", истакао је инструктор роњења Срђан Милетић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије