Читај ми!

Студенти са Вербићем у петак

Састанак студената са министром просвете, науке и технолошког развоја Срђаном Вербићем на коме ће бити разматрани студентски захтеви поводом измена Закона о високом образовању заказан је за петак, рекао је СКОНУС-а Данило Јеремић.

"Састанак је требало да буде одржан сутра, али је померен за петак, 10. октобар у осам часова", казао је председник Студентске конференције универзитета Србије Данило Јеремић агенцији Бета.

Око 2.000 студената који су јуче протестовали испред зграде Министарства просвете у Немањиној улици нису постигли договор о својим захтевима с представницима тог министарства.

Они су најавили нови протест у Београду у понедељак, 13. октобра ако не дође до договора на састанку са министром и представницима Министарства.

Краткорочни захтеви студената су да у школској 2014/2015. буде шест обавезних испитних рокова, као и да студенти који су уписани у прву годину студија школске 2010/2011, односно 2011/2012. године задрже право да се финансирају из буџета најдуже годину дана по истеку редовног трајања студија, као што је било до сада.

Дугорочни циљ је писање новог Закона о високом образовању у коме ће учествовати представници студената.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије