Читај ми!

И Србија у акцији Европола, хиљаду ухапшених

Више од 1.000 људи је ухапшено између 15. и 23. септембра широм Европе у операцији усмереној против организованог криминала, у којој је учествовала и Србија, саопштила је канцеларија европске полиције Европол.

Директор Европола Роб Вејнрајт рекао је да је реч је о највећем координисаном нападу који је икада спроведен у Европи против организованог криминала.

Прецизирао је да је у тој операцији, названој "Архимед", учествовало више од 20.000 полицајаца.

У акцији је учествовало 28 земаља чланица Европске уније, као и Норвешка, САД, Аустралија, Швајцарска, Србија и Колумбија.

Мета операције је било девет области организованог криминала као што су трговина људима, шверц хероина и кокаина и организовање илегалне имиграције.

"Желели смо да нападнемо инфраструктуру у својој целини, а не само изоловане случајеве", истакао је Вејнрајт и додао да се број ухапшених "повећава док разговарамо".

У операцији је заплењено 600 килограма кокаина, 200 килограма хероина и 1.300 килограма канабиса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије