Читај ми!

СПЦ: Парадирајте, али о свом трошку

Српска православна црква и ове године је против и осуђује одржавање Параде поноса, коју види као "беспризорни" скуп наметнут Србији и Београду. СПЦ поручује да њени учесници имају право да парадирају, али само о свом и трошку својих налогодаваца.

У саопштењу СПЦ које је потписао патријарх Иринеј учесницима Параде поручује се да имају право да парадирају али само о сопственом трошку, преноси Танјуг.

"Имате право да парадирате, али само о свом трошку и трошку својих налогодаваца, ма како се они звали, како за параду, тако и за обезбеђење, но не о трошку Србије - бомбардоване, разорене, морално и економски осакаћене, осиромашене, поплављене, на стуб срама приковане", пише у саопштењу СПЦ.

Да ли због "суштински апсурдног парадирања" држава треба да у тренутној немаштини троши милионе за обезбеђење "шачице суграђана" и њихових гостију за параду од неколико стотина метара у центру Београда, пита СПЦ.

"Ових дана се поново насилно намеће беспризорна геј парада Београду и Србији. Организатори оваквог парадирања и њихови ментори из Европе не желе да извуку поуку из онога што су проузроковале претходне параде", истиче се у саопштењу и упозорава на све опасности које парада може да изазове "на обе стране".

Претходне параде су, како се додаје, изазвале отпор огромне већине грађана, немире и изазивање агресивности, буђење рушилаштва и деструктивности код неких слојева друштва, посебно млађих.

СПЦ је упитала организаторе и учеснике параде да ли се заштита њихових приватних права сме и може остваривати "понижавањем и гажењем моралних осећања огромне већине човечанства".

"Ако је геј сексуално опредељење оправдано и треба га пропагирати, на основу чега то исто не важи и за педофилију, масовно раширеној у западном свету, инцест... По чему је њихово право мање право од такозваног права ваше сексуалне (дез)орјентисаности", наводи СПЦ.

СПЦ учеснике скупа пита и "зар сте толико заслепљени својом похотом и егоизмом" да вам не смета стављање целог државног апарата у своју службу и велике неосноване трошкове организације параде.

"Само ваше настојање да своје параде називате параде поноса, не сведочи ли несигурност ваше савести у исправност вашег опредељења и начина живљења", наводи се у саопштењу.

Такође, СПЦ пита организаторе да ли парадом покушавају да наметну свој стил живљења другима "нарочито неисквареној деци и неискусној омладини" због чега су, како се наводи, с пуним правом забринути њихови родитељи и васпитачи.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара