Читај ми!

Закон о инспекцијама доноси редовне контроле

Расправа о нацрту закона о инспекцијским службама улази у завршну фазу, каже за РТС државна секретарка Видосава Џагић. Истиче да ће нови закон донети предвидивост инспекцијског надзора, увођење редовних контрола и координацију различитих инспекција.

Државна секретарка у Министарству државне управе и локалне самоуправе Видосава Џагић рекла је да је иницијатива за нацрт закона потекла из пословних кругова.

Уочено је да је tо једна од три области која генерише високе трошкове пословања и непредвидивост амбијента, као и да узрокују повећање обима сиве економије, рекла је Џагићева гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

"Закон о инспекцијском надзору требало би да допринесе предвидивости инспекцијског надзора, предвиђено је увођење редовних инспекцијских контрола, као и да се уведе кoординација инспекцијског надзора", нагласила је Џагић.

Додала је да се данас велики број надлежности инспекција преплићу, а дешава се да акције инспекцијске контроле углавном завршавају код истих субјеката, који су усклађени са законом па им се тражи шта би се пронашло да би се изрекла казна.

"Овим законом уводимо нове механизме превенције, да се подигне број субјеката који се контролишу и послују у складу са законом и да се обухвате они који нерегистровани обављају делатност", нагласила је Џагићева.

Нагласила је да ће на почетку овај систем да генерише трошак и да је такво искуство искуство свих држава које су радиле на стандардизацији инспекцијских служби, увођењу информационих система.

"Овај закон ће на почетку генерисати трошкове. Дугорочно ће донети корист, предвидивост пословања, сузбијање сиве економије", закључила је Џагић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара