Читај ми!

Обреновац, испитивање злоупотреба донација

Полиција и Тужилаштво испитују око 100 случајева злоупотребе донаторских средстава за обнову кућа, каже председник општине Обреновац Мирослав Чучковић. Поручује да је ниво Саве у стагнацији и да Колубара и бујични токови у тој општини мирују, тако да грађани могу бити спокојни.

Председник општине Обреновац каже да се тренутно обрађује 100 предмета, преноси Танјуг.

"Ти предмети се тичу лажног сведочења и лажног пријављивања", објаснио је новинарима у Обреновцу Мирослав Чучковић.

Примећује да су појединци желели да сакрију купопродајне уговоре под изговором да су поплављени и да не постоји документација, а да је касније установљено у подацима катастра да то није истина.

Чучковић подсећа да на ту помоћ немају право они који су живели у иностранству, а који су имали подстанаре, додајући да су и они долазили и пријављивали како подстанаре нису имали, што није било тачно.

"Мање-више, докази су врло јасни, лако се утврде", каже председник општине Обреновац.

Додаје да су ти покушаји злоупотребе посебно мучни за оне који су претрпели штету и немају где да се врате и истиче да ће сви који су покушали да злоупотребе та средства бити кривично санкционисани.

Поплаве не прете Обреновцу

Чучковић каже да је ниво Саве у стагнацији и да Колубара и бујични токови у тој општини мирују, тако да грађани Обреновца могу бити спокојни.

Истиче да се већ трећу ноћ заредом дежура и да се прати ниво Саве.

"Ниво Саве је, срећом, у стагнацији, и немамо проблема што се тиче општине Обреновац", напоменуо је Чучковић.

Додаје да "Београд воде" раде на утврђивању пробоја на насипима и да ће тај посао трајати наредне две до три недеље, у зависности од временских услова.

"Имамо довољну количину материјала, грађевинских машина и извршилаца, који ће тај посао урадити на прави начин", каже Чучковић.

Објашњава да због мајских поплава грађани немају поверења у државне органе и да су многи долазили на бедеме да виде како стоје ствари.

"Овом приликом желим да их уверим да су апсолутно све институције, од Сектора за ванредне ситуације МУП-а, Жандармерије, војске на терену, и да ћемо благовремено управљати већом количином воде, уколико до ње дође", додаје председник општине Обреновац.

Наводи и да општински штаб и све надлежне институције имају координацију са колегама из Хрватске и Босне, тако да се изливи из Саве каналишу у њиве и утрине, односно у просторе који су за то намењени у тим државама.

Чучковић истиче и да водостај Саве тренутно не угрожава Србију, да се ситуација будно прати, те да ће, ако буде потребно, становништво бити благовремено обавештено о евакуацији.

Додаје да је Обреновчане забринула вест да је Сава на историјском максимуму и појашњава да је река на историјском максимуму за ово доба године, у овом дану.

"То значи да је Сава претходних година била јако ниско, а сад је високо, али не у ситуацији да се спрема ванредна одбова од поплава. Али, опечени искуством из маја, ми смо за ту ситуацију спремни и становници ће имати благовремно упозорење", поручује Чучковић.

Истиче да је тренутно ситуација таква да грађани Обреновца могу бити апсолутно спокојни.

Кад је реч о Колубари и бујичним токовима, они мирују, а повећан ниво Колубаре последица је близине спајања са Савом, каже Чучковић који је наглашава да су надлежни органи данас обишли терен.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије