Читај ми!

Обреновац, обнова осам школа и три вртића

Почетак наставе 1. септембра обреновачки ђаци дочекаће на вишим спратовима својих школа, јер се приземља по четири основне и средње школе обнављају од штета у мајским поплавама.

Како преноси Танјуг, обнова три дечија вртића биће завршена почетком септембра, док ће реконструкција четвртог, највиш оштећеног почети тада, јер је потребно више новца.

У сагласности са градским Секретаријатом за образовање и Министарством просвете извршићемо прерасподелу смена како би се настава одржавала по горњим спратовима у објектима, рекао је председник општине Мирослав Чучковић.

Чучковић је објаснио да ће се настава одржавати на вишим спратовима до 15 октобра када је крајњи рок да се заврше радови у школама, осим у гимназији која је највише оштећена.

Према његовим речима, обнова зграде гимназије сигурно ће трајати неколико месеци а у складу са одлуком надлежних биће одређени делови тог објеката, потпуно безбедни за коришћење у коју ће гимназијалци похађати наставу.

Чучковић је, истакавши да ће школска година почети на време, додао да је штета на свих осам школских објеката "тачно и прецизно у евро" утврђена.

Директорка Основне школе "Јован Јовановић Змај" Вера Ђуровић објашњава да ће ђаци те образовне установе почети да похађају наставу 1. септембра на горњим спратовима а да ће, како се реновирање приземља буде завршавало враћати у своје учионице.

Ђуровићева је напоменула да ће се у призмљу прво реновирати учионице навела и да је обезбеђен и школски нмештај неопходна yа несметано похађање наставе.

"За ученике свих школа па тако и ове, обезбеђен је намештај, ранчеви, уџбеници, школски прибор ...и све оно што је деце потребно за почетак наставе", додала је Ђуровићева.

Обнова Основне школе "Јован Јовановић Змај" у Обреновцу, за коју је 160.000 евра обезбедила ЕУ, почела је јуче, а радови би требало да буду завршени до 15. октобра.

За четири вртића оштећена у поплавама Град Београда је у сарадњи са донаторима обезбедио средства у износу од 230.000 евра, саопштено је јуче из градске управе.

Санација три вртића се приводи крају, а за четврти вртић "Весељко" се очекује у наредним данима потписивање уговора о донацији од 100.000 евра након чега следи почетак радова на реконструкцији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије