Читај ми!

Конзилијум о лечењу малог Новака у Немачкој

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да ће конзилијум лекара данас или најкасније сутра дати мишљење како би дечак Новак Кокоровић, који има ретко неуролошко обољење, могао на дијагностику и лечење у иностранство о трошку РФЗО.

Дечак болује од ретког неуролошког обољења Денди Вокер синдрома - када долази до отицања мозга и честих епилептичних напада, а обољење се јавља код једног од 30.000 малишана, преноси Танјуг.

Његово здравствено стање у последњих неколико дана нагло се погоршало, а родитељи малишана данас су разговарали са министром здравља како обезбедити средства за његово лечење у Немачкој.

"Конзилијум ће да утврди чињенично стање, а онда ћемо се обратити Републичком фонду за здравствено осигурање како би се закључило шта је најбоље за дете, јер немамо пуно времена", рекао је Лончар.

Рекао је да ће најкасније до ујутру стићи мишљење конзилијума како би РФЗО могао да финансира трошкове транспорта у Немачку на даљу дијагностику и лечење.

Лончар каже да је то процедура која мора да се испоштује.

Родитељи малог Новака Кокоровића пре 11 година изгубили су девојчицу која је боловала од исте болести као и њен брат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије