Музички фестивали, провод и зарада

Само од Егзита, Гуче и Бир феста, Србија заради око четири милијарде динара, и то за храну, пиће, улазнице и смештај. У престоници су се тренутно преклопили гости Гуче и Бир феста, показују неке процене.

Током лета, а нарочито пре или после неког музичког фестивала, Београд је пун страних туриста. Оно што се види голим оком, потрвђује и статистика. У првих шест месеци ове године Београд је посетило 14 одсто туриста више.

Темперамент различитих народа може се открити и по врсти музике коју слушају. Тако у хостелима сазнајемо да им у време Егзита углавном долазе Скандинавци, Енглези и Немци, а да Гуча привлачи Медитеранце.

"По завршетку фестивала људи пролазе овде па сврате да погледају неке знаменитости које пружа Београд тако да нам је тада хостел пун", каже Теодора Стефановић из хостела "Ломина 40".

Александар из Канаде је редован гост Београда. "Када дођем у Београд имам утисак као да сам дошао кући. Тако нешто нигде нисам осетио, а много путујем", каже Александар.

Туристи из Холандије, Немачке, Француске указују на архитектонску разноликост, посебну динамику града, јао и на љубазност Београђана.

Јелена Станковић из Туристичке организације Београда каже да очекује пуно гостију наредних дана, преко 700.000, што би могао да буде рекорд када је у питању број посетилаца овог фестивала.

Уз Егзит, Гучу, Бир фест и Нишвил, Србија је овог лета добила и фестивал Хилс ап на Златибору и Лав фест у Врњачкој бањи. Са толиким бројем летњих музичких фестивала, наша земља је лидер у региону када је тај вид туризма у питању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије