Читај ми!

Обреновац спреман за грејну сезону

Јавно комунално предузеће "Топловод" у Обреновцу потпуно се спремило за грејну сезону, набавком нових пумпи уместо оних које су оштећене у мајским поплавама.

Већина циркулационих пумпи које су се налазиле у подстаницама су оштећене и "Тополовод" је издвојио 11 милиона динара за набавку нових, саопштено је из ове београдске општине, преноси Танјуг.

"Набављене су 134 пумпе. Укупно пре поплава било је 326 пумпи које ми одржавамо и све оно што не заменимо новим, успећемо да ремонтујемо до почетка грејне сезоне", рекао је заменик директора ЈКП "Топловод" Сретен Јовичић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић подсетио је да радници "Топловода" већ два и по месеца обнављају систем и проверавају све уређаје који су потребни да би систем нормално функционисао и оценио да "ствари на терену добро стоје".

"Оно што је непходно да се замени како би систем функционисао биће замењено, како би грађани Обреновца имали грејање и ове зиме као и сваке претходне. То ће коштати доста, а финансијери су Канцеларија за обнову Владе Републике Србије и Град Београд, као и Градска општина Обреновац", додао је Чучковић.

Заменик председника општине Драгослав Мршевић рекао је да све службе раде буквално 24 часа дневно како би се успоставило нормално снабдевање водом, рад канализације и провера топловодне мреже, а Јавно комунално предузеће даноноћно чисти град.

"Оно што је најбитније за Обреновац у овом тренутку јесте да се спремно дочека зима, а самим тим и да грејање буде као и претходних година у Обреновцу. То је тренутно приоритет", истакао је Мршевић и додао да се очекује "да ће сви комунални системи у наредном периоду функционисати нормално".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије