Читај ми!

Мали: Од четвртка санација првог клизишта

Градоначелник Београда Синиша Мали најавио је да ће у четвртак почети радови на санацији првог клизишта у Миријеву. Чини се све како би се убрзало издавање решења у Обреновцу, каже Мали за РТС.

У четвртак ћемо имати седницу градског Штаба за ванредне ситуације која је посвећена само клизиштима и тада ћемо кренути са санацијом првог клизишта у Миријеву, рекао је градоначелник Београда Синиша Мали.

Најавио је да ће у следећих десетак дана почети радови на санацији прва три клизишта у граду.

"Индентификовали смо протекла три месеца свако клизиште и активно и неактивно у граду", рекао је Мали гостујући у емисији "Београдска хроника" на РТС-у додајући да су по први пут клизишта индентификована, да је урађена анализа и да се сада раде пројекти санације.

Истакао је да је његова жеља да се до краја следеће године заврши санација свих клизишта.

Када је реч о Обреновцу и помоћи житељима те општине, Мали је рекао да се чини све да се убрза процес издавања решења како би оштећени у поплавама у што краћем временском периоду добили новац који им је обећан.

"Не можете да пошаљете правнике и компјутере пре него што комисије на терену одради свој део посла", рекао је Мали одговарајући на питање да ли је град могао да се другачије организује и раније пошаље помоћ и правнике.

Како је објаснио, тек када су комисије одрадиле свој део посла и када је донесен одговарајући законски акт који је регулисала Влада Србије створили су се услови да се крене у прављење решења и исплату помоћи онима који су оштећени.

"Покушавамо да што је у домену града урадимо у што краћем року. Уколико се настави овим темпом, а имамо око 250, 300 решења дневно, са овом помоћи која је сада обезбеђена ми ћемо до краја августа завршити'', оценио је Мали.

Када је реч о "Београду на води", Мали је навео да никада не би одустао од тог пројекта који је значајан развојни пројекат, који мења перспективу града и Србије, пројекат за будућност који земљу вуче напред.

Истакао је да тајних уговора нема додајући да је планска документација у припреми.

"Очекујем прве недеље септембра да ћемо планску документацију ставити на јавни увид који ће трајати месец дана", рекао је Мали.

Градоначелник Београда очекује да ће скупштина усвојити ту планску документацију до 1. децембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара