Читај ми!

Нова Народна кухиња у Новом Саду

Нови Сад води одговорну социјалну политику и брине о најугроженијим суграђанима, поручио је градоначелник Милош Вучевић приликом посете новим просторијама Народне кухиње.

Градоначелник Новог Сада рекао је да су захваљујући вишегодишњој доброј сарадњи Града и огранизације Црвеног крста, у Футошкој улици отворене нове просторије Народне кухиње, преноси Танјуг.

"Волео бих да Нови Сад има што мање потребе за народним кухињама", нагласио је Вучевић и додао да је ипак обнављање просторија те социјалне службе "вид одговорне социјалне политике и бриге за оне суграђане који не могу себи да обезбеде елементарне услове за живот".

Вучевић је задовољан сарадњом са градском организацијом Црвеног крста, као и ангажовањем градске Управе за социјалну политику.

Председник Црвеног крста Новог Сада, пуковник Бранко Бркљача захвалио је Граду на бризи о најугроженијим суграђанима, истакавши да у "животу све пролази, осим добра које смо учинили".

Секретар новосадског Црвеног крста Драган Лазић је рекао да ће, захваљујући помоћи Града, 336 корисника Народне кухиње сваког радног дана, на том доступном и безбедном простору, моћи да преузму кувани оброк и хлеб.

Подсећа да је Град преузео финансирање Народне кухиње 2002. године и додао да Црвени крст успева да одређена финансијска средства обезбеди и из донација.

Из донација је обезбеђен и износ од 300.000 до 400.000 динара, колико кошта обнова и опремање нових просторија Народне кухиње, рекао је Лазић.

Напомиње да Црвени крст, осим куваних оброка за око 600 корисника, које дели на два пункта у граду, обезбеђује и 800 ланч-пакета за особе које примају социјалну помоћ, а живе у приградским насељима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара